Sophie Scholl

Založil honzam, 2024-06-10 18:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

honzam

Wikipedie Behdetej

Wikipedie Smaragdová deska

Citace...
13. Co jsem pověděl o magisteriu slunce, jest úplné.

Sophie Scholl: "Die Sonne scheint noch"

Citace"Die Sonne scheint noch". Diese letzten Worte wirken auf mich wie ein Vermächtnis. Wenn man sich mit der Geschichte der jungen Frau beschäftigt, kommt man zwangsläufig nicht daran vorbei eine Menge in diesen Satz zu interpretieren.

"Die Sonne scheint noch". Was wollte Sie damit sagen? War es nur eine Feststellung oder ein Mutmacher? Für mich persönlich hat dieser Satz so viel Hoffnung, Glaube und Zuversicht. Vielleicht wollte Sie sagen: ,,Noch ist es nicht vorbei, gebt nicht auf und wehrt euch, die Sonne scheint immer noch" Was sie aber tatsächlich mit diesem Satz meinte, kann niemand beantworten. Vielleicht war es wirklich nur ein völlig unbedeutender Satz der schlicht dahingesagt wurde. Schließlich muss der Hinrichtungstag ein schöner Wintertag gewesen sein.

https://translate.google.cz/

"Slunce stále svítí." Tato poslední slova mi připadají jako dědictví. Když se podíváte do příběhu mladé ženy, nevyhnutelně se nevyhnete tomu, že do této věty mnohé přeložíte.

"Slunce stále svítí." Co jsi tím myslela? Bylo to jen konstatování nebo povzbuzení? Pro mě osobně má tato věta tolik naděje, víry a sebevědomí. Možná chtěla říct: "Ještě není konec, nevzdávej se a bojuj, slunce stále svítí, ale nikdo nedokáže odpovědět, co touto větou vlastně myslela." Možná to byla opravdu jen zcela bezvýznamná věta, která byla jednoduše řečena. Vždyť den popravy musel být krásný zimní den.

Cokoliv je libo. :smiley_popcorn: 

Pedrito

Fakt jsem neměl páru... Krásná duše  :star_yellow:

honzam

Tohle ale není tématem jejího příběhu. Snažila se strhnout ostatní pro svou věc, kterou považovala za správnou. Teď je z ní krásná dračice, ale tenhle zápal se nezměnil. Draci jsou pudově vedeni k tomu, aby jednali v zájmu zachování svého druhu. Čím víc lidských bytostí bude vnitřně nastaveno obětovat svůj potenciál životního růstu pro ostatní a odevzdat drakům svou duši, tím lépe. Koneckonců ztratí jen pár dalších inkarnací svého života. :)

Pedrito

I drak má Duši, a z ní ví, je-li drakem, že nejde o jeho dračí identitu, nýbrž o radost - v míruspoj - všeho tvorstva, a za ní i tu identitu je připraven dát.

honzam

Jenže když se sám staneš bohem, tak už to takhle klasicky duchovně nefunguje. Můžeš se zeptat kterékoliv kočky. Lidé si ten božský kočičí stav dost dobře nedovedou představit. Zkus se vcítit do kočičího vnímání sebe sama. Tenhle druh jednoty s Bohem funguje v koexistenci s egem, jak jsem to popsal miroslavovi na inspiruj. Jsi identita jako dřív a navíc jsi i bůh a nemáš se komu odevzdat. Jsi jen Ty sám kočičí bůh, kterému tady všechno patří a jiný není.

Pedrito

Bůh se vzdává sám sebe každý okamžik, jako matka pro své dítě, a jako otec pro svou rodinu. Dal se soucitu a lásce. Moudrost a Radost jsou jejich děti. Rostou v ně.
Kočka bude nekompromisně bránit svá koťata, i proti bandě vlků. Nikdy neuteče.

honzam

Představ si to tak, že se draci před proměnou vzdali úplně všeho. Přestože zůstávají draky, už nemají čeho víc se vzdát. Jsou společně jeden Bůh a jiného Boha není.

honzam

Důležité je, že ta kočičí jednota s Bohem je dokonalá a ta klasická hinduistická rozpouštějící ego je nedokonalá. Bytost po vzestupu hadí síly pokračuje dál v existenci na jiné úrovni, kdežto buddha úplně končí.

Pedrito

To je ale mrtvolný bod toho ega, kdy už se odevzdalo, už nemá co. Ale ještě furt žhne, v neudušených uhlících popela. Neumí se už rozhořet, ani zhasnout. Čeká...

honzam

Ten oheň je právě Bůh a takhle fungují opravdoví andělé.

https://www.vira.cz/texty/aktuality/vyroci-narozeni-sophie-scholl-z-odbojove-skupiny-bila-ruze-weisse-rose

CitaceNa posledních stranách deníku si Sophie Schollová zapsala: "Život ustavičně stojí na pokraji smrti, malá svíce vyhoří stejně jako planoucí pochodeň. Sama si volím způsob, jakým shořím".

Představ si inkarnující se duši jako plamínek svíčky a dračici jako planoucí pochodeň. Takový je to rozdíl, když porovnáš vnímání sebe sama u člověka a u draka.

Pedrito

Nejde o žádnou nauku, ani hiduistickou ani taoistickou ani budhistickou, ani šamanskou, tibetskou, či advatistickou... Nejde o mystiku a báje. Nad tímhle se Kundalini usmívá. Ona dělá jedinou věc, že ji vzbudí čistá touha po pravdě, ta jediná ji v člověku probere, a ona ho prohoří. I tu touhu spálí. Až na ten popel. Je to Bohyně. A Matka. Neudělá nikdy nic proti svobodě svých dětí. A i když ji v tělech jejich synů a dcer povedou ti, co na ní zapoměli, na kříž, v jejich stopách vykvetou růže. A každá zavoní odpuštěním.

Bůh není statický ani konečný, a už vůbec ne mrtvý. Není to možné.

honzam

Pro Boha je možné všechno. Když si pro Tebe přijdou s nabídkou stát se jedním z nich a vystoupit jednou provždy z kruhu znovuzrození, tak přijetí červené pilulky je vzdáním se Boha navždy. Tak se stal Gautama Buddhou.

Pedrito

To je jedna z verzí omylu. Neboť je poplatná vnímání tvořeného. V našem případě člověka. Takhle to můžeme, a tisíckrát jinak, vidět my. Ale co nemůžeme, se přes všechno to košaté vnímání vydělit z celku. To prostě nejde, a je to naprostá totalita - Bytí.
Mystický stav vědomí, je furt paralela mezi životem a smrtí. A jsou nauky. Co to vysvětlují. Ale žádná o tom nikdy pro všechny neřekla ani slovo - co by to lidstvo dokázalo povznést nad ten žahavý popel svého vnímání. Ale jak se to vezme...
Pro mě, co říkáš, dokážu vidět symbolicky, ale ne totálně. V tom mi brání vlastní vidění. Dokud jsem tady (na světě). A tak jako mnohý zde mu neunikne, ani já, ani ty, mu neunikneme. I když ho dáváme na oltář...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-06-12 18:57To prostě nejde, a je to naprostá totalita - Bytí.
Všechno jde, ale samozřejmě je pohodlnější se totalitě podřídit. :)

Pedrito

Nelze se trhnout. Opravdu to není možné. Je to jen v imaginaci možné. A to samozřejmě na milióny způsobů. Dobře je to vyjádřeno v hudbě Ainur. ;)