Nisargadatta a další Mistři, diskuse

Založil Petra, 2024-08-07 20:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

honzam

Mně se jako malému líbil v kině film Gappa.

https://www.csfd.cz/film/34292-gappa/prehled/

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě...

Naopak E.T. Mimozemšťan mě děsil.

Pedrito

Citace8 Buďte střízliví! Buďte bdělí! Váš protivník, ďábel, obchází jako ,lev řvoucí' a hledá, koho by pohltil.

Bacha kámo abys nedopad jak ta Jana. Napřed je povědomí, co ten lev ti popřede a uhryzne. V této symbolice se myslím hadu klaní i lev.

honzam

Nevšiml jsem si, že by na tom byla Jana tak špatně, aby o sobě Jana říkala, že je Tvůj Bůh. Co se dá dělat. Alespoň to můžu důkladně prozkoumat.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-08-11 13:47Mně se jako malému líbil v kině film Gappa.

https://www.csfd.cz/film/34292-gappa/prehled/

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě...

Naopak E.T. Mimozemšťan mě děsil.
Jo, pamatuju si to, ale od tý doby jsem to neviděl.. Zde to máš podobný jako King kong.. Lidi vždy byli fantasti, kde je muška, vidí orla... A kde Jana vidí temnou slůj, agresivní oči schovávající se lety pod plášť moudrých, vidí to v zrcadle.
I mě tohle naučila ona vs vostál, a další, jak se k nim chovala, když  v jejich přítomnosti bylo vše ok. A najednou. Člověk bez citu, hrající jej.. To je její dílo. Ona neumí milovat druhé, jenom sebe. Omlouvá to, že druzí jsou jedno s ní. Je to démonické. Ďábel Honzam hadr.

Když si hledá člověk mistra, najde ho. I bez kompostu hnojařky Jany. Co jen přesouvá texty z advaity.cz a dalších...
Jak jsem mluvil o těch kulturách, tak tuhle neznám, je to děs.

Jestli to tu čteš Taro, ty, která ctí sílu bytosti. Jak tam můžeš setrvávat aniž bys Janě řekla, co si o ní myslíš? A ona tě nezabanovala?

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-08-11 14:02Nevšiml jsem si, že by na tom byla Jana tak špatně, aby o sobě Jana říkala, že je Tvůj Bůh. Co se dá dělat. Alespoň to můžu důkladně prozkoumat.

Ona to říká rafinovaněji, a různě, například, "Jsi Já, Boží, co nás odděluje, je ego."
Průser je, že nezacítila, neuvědomila, co je ego. Jen to tahá jak nitky z maškarního.