Poznej sebe sama

Založil Paradoxy, 2024-08-23 15:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Paradoxy

Já se tu snažím poznat sebe sama a ty mi do toho hodíš takhle vidle, a snažím se poznat tebe:) musím už jít...dobrou

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-23 21:34Kdo to všechno ale vnímá? Jak se mohlo vyměnit hadí vědomí za Honzamovo, když jsi to furt ty?
Já jako Bůh všech bytostí na Zemi. Jsem to furt stejný já jako kdysi, když jsem byl lidským tělem. Jsem ta stejná obyčejná osoba, ale zároveň jsem i zářící Bůh jako osoba panující na Zemí. Je to neuvěřitelné.

Už jsem i na inspiruj psal, že kdyby si to lidé mohli vyzkoušet, řekli by, že jsem Satan. Je to nepředstavitelné.

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-23 21:38Já se tu snažím poznat sebe sama a ty mi do toho hodíš takhle vidle, a snažím se poznat tebe:) musím už jít...dobrou
Sorry. Dobrou. :)

Miroslav

Teď jsou v oblibě takové brnkačky. Brnk sem, brnk tam, brnk o tohle, brnk o tamto.
Posezeníčko tak svým formátem trochu vede.
Zkusím dát na inspiruj delší texty Krishnamurtiho, kde je něco podstatné hezky pozvolně, krásně ukázáno - teď třeba tohle, příště zase tamto. Mám ale obavu, že dnes už internetoví a mobiloví brnkači nebudou vůbec schopni nebo ochotni přečíst a prožít a pochopit, aplikovat na svůj život nějaký delší text, natož knihu.
Posezeníčko - v pohodě - je svým formátem vhodné spíš proto brnkání. Proto to budu dávat raději na inspiruj.
Je to překlad Krishnamurtiho "Freedom from the Knovn" Překládali jsme to před lety s manželkou a jednou profesionální překladatelkou. Když jsme to dopřeložili, tak vyšlo "Volnost která neví" Což je tatáž kniha - ale jak vidno i z překladu názvu knihy, je to bohužel ne úplně povedený překlad. Má v počítači ten náš a tak ho po částech, na přeskáčku budu dávat na Inspiruj. Jedna kapitola tam už je a zatím na to nikdo nereagoval a nejspíš ani nečet - je to moc dlouhé a nic k uchopení, žádná pořádná potrava pro ego, jen zrcadlo, žádné šminky, paruky, líbivé masky jenom obyčejná Pravda. A k čemu to? Mne zajímá láska, vzruch, zaujetí atd.(to mne napadlo když si představím Taru nebo moji dceru)

My jsme název knihy přeložili - "Osvobození od známého" což odpovídá nejen překladatelsky ale i obsahu a smyslu knihy. A tak se s naším překladem perfektního originálního obsahu bude možno na inspiruj seznámit. Knížečka není jedním z mnoha pohledů. Je to čistě lidské, pochopitelné a jedinečné.
Nic pro hledače senzací, "probuzení", radikálních pohledů atd. Je to pomoc pro přátele Pravdy. Pro přátele poznání sebe a světa takového jaký je a jací jsme a proč takoví jsme a jak z toho ven a v čem spočívá osvobození, svoboda. Jako všechno od Krishnamurtiho.
Žádné malůvky šmeknfošny, duchovní iluze, zkrátka žádný matroš pro ego.
:)

honzam

My se tady spolu blíž seznamujeme. Létají při tom obrázkové rachomejtle. Nic důležitého pro lidi hledající vysvobození jsem nepsal. Zajímavé je snad jen, že animus a anima jsou tím, co se převtěluje a nese s sebou do dalšího zrození i ego.

Miroslav

Pozoruji, že ten mateřský instinkt je opravdu mocný.
Matka nedá dopustit na cokoliv co porodí - třeba hady nebo štěňata nebo postižené dítě.
A to má zřejmě svůj evoluční smysl.
Znáš knížečku

honzam

Nečetl jsem. Ten mateřský instinkt je určují prakticky pro všechno. Bez něj by moje existence postrádala smysl. Musím a chci se rozmnožovat. To je to nejdůležitější na světě.

Nebyl to můj cíl. Příšerou jsem se stal, aniž bych se nějak hlouběji zajímal o duchovno a rozhodl se vydat na cestu. Začal jsem se měnit, a pak už se jen snažil přežít a zjistit, co se to se mnou děje.

honzam

I když to tak teď nevypadá, jsem původně dost materialisticky založený. Pamatuji si, jak jsem jednou babičce jako kluk povídal, že nechápu, jak mohou lidé věřit na Boha v nebi, když už jsme se raketami dostali do vesmíru a žádný Bůh tam není.

Pedrito

Citace od: Miroslav kdy 2024-08-23 21:51Teď jsou v oblibě takové brnkačky. Brnk sem, brnk tam, brnk o tohle, brnk o tamto.
Posezeníčko tak svým formátem trochu vede.
Zkusím dát na inspiruj delší texty Krishnamurtiho, kde je něco podstatné hezky pozvolně, krásně ukázáno - teď třeba tohle, příště zase tamto. Mám ale obavu, že dnes už internetoví a mobiloví brnkači nebudou vůbec schopni nebo ochotni přečíst a prožít a pochopit, aplikovat na svůj život nějaký delší text, natož knihu.
Posezeníčko - v pohodě - je svým formátem vhodné spíš proto brnkání. Proto to budu dávat raději na inspiruj.
Je to překlad Krishnamurtiho "Freedom from the Knovn" Překládali jsme to před lety s manželkou a jednou profesionální překladatelkou. Když jsme to dopřeložili, tak vyšlo "Volnost která neví" Což je tatáž kniha - ale jak vidno i z překladu názvu knihy, je to bohužel ne úplně povedený překlad. Má v počítači ten náš a tak ho po částech, na přeskáčku budu dávat na Inspiruj. Jedna kapitola tam už je a zatím na to nikdo nereagoval a nejspíš ani nečet - je to moc dlouhé a nic k uchopení, žádná pořádná potrava pro ego, jen zrcadlo, žádné šminky, paruky, líbivé masky jenom obyčejná Pravda. A k čemu to? Mne zajímá láska, vzruch, zaujetí atd.(to mne napadlo když si představím Taru nebo moji dceru)

My jsme název knihy přeložili - "Osvobození od známého" což odpovídá nejen překladatelsky ale i obsahu a smyslu knihy. A tak se s naším překladem perfektního originálního obsahu bude možno na inspiruj seznámit. Knížečka není jedním z mnoha pohledů. Je to čistě lidské, pochopitelné a jedinečné.
Nic pro hledače senzací, "probuzení", radikálních pohledů atd. Je to pomoc pro přátele Pravdy. Pro přátele poznání sebe a světa takového jaký je a jací jsme a proč takoví jsme a jak z toho ven a v čem spočívá osvobození, svoboda. Jako všechno od Krishnamurtiho.
Žádné malůvky šmeknfošny, duchovní iluze, zkrátka žádný matroš pro ego.
:)
Každý fórum se musí rozbrnkat, rozehrát, to je na zúčastněných, jaké budou motivy... Já to tu korigovat ideově nehodlám. Ono se to tu časem rozroste, tuším, a když ne, tak ne. :-)
No ať, to dáš kam dáš, počítej že se to dostane k Janě. A tuším, že je to vzácnost...
Tady by šlo možná zařídit, že to nepůjde kopírovat.
Řek bych, že jste si s tím dali dost práce...

K tématu se ještě vyjádřím, taky teď dost práce.

Fórum, to je vlastně něco, jako pingpongová hala.
:smiley_pingpong:

Pedrito

Inspiruj, bych řek, že tak nějak dojíždí. Ono bylo zprvu o tom Abrahamově učení, jestli jsem to dobře pochopil, i když vůbec nevím, o co gou...

Pedrito

Jinak, já to tu rušit nehodlám, když už jsem to zplácal, a furt mi nikdo nic moc neporadil, jak třeba přejmenovat jednotlivá fóra, to bylo jen tak od boku. Vůbec nemám žádnou představu a čekám furt, že někdo dá nějakou radu, to změnit, to přejmenovat, to vypustit, to přidat, sloučit.. kdo ví... Já ne. :)

A teď už k tématu. Poznej sebe sama...

Kdo že to tedy jsme?

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-08-23 19:31Tohle je rozbor z roku 2013.

Nahoře je jednoduchá varianta se sušumnou. Ocasy se zřejmě nespojí a místo toho hadí těla odpadnou. Hlavičky zůstanou spojené přes sušumnu.
Uprostřed varianta, kdy by se hadi mohli přímo spojit ocasy, ale asi k tomuhle vůbec nedochází.
Dole je proměna v archona. Hadaťa se spojí konci, na kterých byly původně hadí hlavičky.

hadi2.png

Mě se líbí ten obrázek pod čárou :-)

honzam

Takhle vypadá Bůh, jen okřídlené bytosti jsou kočky a jsou víc v tom slunci místo v tunelu.

https://www.myartprints.cz/a/dore-gustave/illustration-zum-paradiso.html

honzam